Η Αποχή - Απεργία από την αξιολόγηση ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.
Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παράλληλα η  ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων έχουν καταθέσει νέα προσφυγή  στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)  και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες επεκτάθηκε η αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και στους εργαζομένους των ΟΤΑ α' και β' βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις -που όπως αναφέρουν έχουν τον χαρακτήρα εγκυκλίου- δεν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με συνέπεια να είναι ανυπόστατες.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι οι επίμαχες αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων.