«Άξονες συνεργασίας» αναζητούνται μεταξύ Δήμων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Με  ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα « Άξονες συνεργασίας των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».
Πολλοί από τους Δημάρχους ανέπτυξαν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας  επισημάνθηκαν  τα εξής:
  • Είναι απαραίτητη η γνώση της κείμενης Νομοθεσίας από τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, ώστε να αποφεύγεται η λήψη μη σύννομων αποφάσεων, οι οποίες στη συνέχεια αναγκαστικά θα ακυρωθούν, προκαλώντας καθυστερήσεις στα έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Σύσταση κοινών επιτροπών Α.Δ. με τους Δήμους για την προώθηση των θεμάτων που τους απασχολούν , με σκοπό την ταχύτερη διευθέτησή τους.
  • Το ζήτημα της προσωρινής μετεγκατάστασης των Ρομά, όπου αυτό είναι απαραίτητο, αποτελεί υποχρέωση των οικείων Δήμων και όχι της Πολιτείας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
  • Είναι απαραίτητη η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στους Δήμους.
  • Είναι απαραίτητη η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα για την προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων που θα αποφέρουν έσοδα στα ταμεία των Δήμων.