Παγώνει προσωρινά η αξιολόγηση στον Δήμο Ιωαννιτών


Με έγγραφό του  ο  νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας ,  ζήτησε να σταματήσουν οι ενέργειες που αφορούν   την συγκριτική αξιολόγηση του προσωπικού με το σκεπτικό ότι πρέπει να λάβει γνώση η νέα Δημοτική αρχή και η εκτελεστική επιτροπή . 

Αυτό κάνει γνωστό η «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων», που έφερε στο προσκήνιο το θέμα, γνωστοποιώντας επίσης πως θα γίνει συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή που ορίστηκε για αύριο Τρίτη.

Η συγκριτική αξιολόγηση των υπαλλήλων στους Δήμους  είναι ένα θέμα για το  οποίο όχι μόνο το σύνολο των υπαλλήλων αλλά η ΚΕΔΕ, οι ΠΕΔ καθώς  και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων έχουν  εναντιωθεί.
 Υπενθυμίζεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να εκδοθούν οι αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών ανά βαθμολογική κλίμακα, ενώ ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων και μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να εκδοθούν οι τελικές εκθέσεις αξιολόγησης.
Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων» άμεσα αντέδρασε και είχε ζητήσει την ανάκληση της απόφασης από την νέα Δημοτική Αρχή, καθώς η απόφαση είχε ημερομηνία 29-08-2014, ενώ για το ίδιο θέμα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον νέο Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος μετά την ενημέρωση από την παράταξη.
Στο μεταξύ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει με αφορμή τη νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία για την εφαρμογή του Ν.4250/2014 (συγκριτική «αξιολόγηση» και επανέλεγχος με νέα κριτήρια της μετατροπής των Συμβάσεων).
Παράλληλα, το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε δικάσιμο για την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 το πρωί, αναφορικά με την προσφυγή που είχε καταθέσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4250/2014 και να ακυρωθούν, καθώς αφενός παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των ΟΤΑ Α’ Βαθμού