Νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής εκθέσεων αξιολόγησης - ΠΟΕ ΟΤΑ: Ανενεργή η αξιολόγηση στους Δήμους

Με σημερινό έγγραφό του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνει παράταση στις προθεσμίες υποβολής των εκθέσεων αξιολόγησης μέχρι τέλους του μήνα.
 Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, "Ανενεργή" είναι η διαδικασία της αξιολόγησης στους Δήμους . Στην ανακοίνωση  αναφέρεται, πως η δικαστική απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και δεν έχει εκδοθεί ακόμη καμία απόφαση επιμερισμού.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, σύμφωνα με τον νόμο για την αξιολόγηση, πρώτη απαραίτητη ενέργεια αποτελεί η έκδοση της πράξης επιμερισμού των ποσοστών.
«Η έκδοση και αποστολή των πινάκων επιμερισμού αποτελεί προαπαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου οι υπάλληλοι να συντάξουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και οι αξιολογητές να συντάξουν τις εκθέσεις αξιολόγησης. Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχουν συνταχθεί ακόμα ή δεν έχουν αποσταλεί οι πίνακες επιμερισμού, οι αξιολογητές δεν δύνανται να προβούν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων» ενώ ούτε οι υπάλληλοι «έχουν καμία υποχρέωση και καμία δυνατότητα να συντάξουν εκθέσεις αυτοαξιολόγησης» εξηγεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.