Χορήγηση στους συνδυασμούς καταστάσεων οφειλετών των ΟΤΑ


Ενόψει των εκλογών  δήμοι και περιφέρειες οφείλουν να δίνουν στοιχεία στους επικεφαλής των συνδυασμών με τους οφειλέτες ποσών άνω των 1.000 ευρώ δεδομένου ότι  σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3870/2010 απαγορεύεται η χρηματοδότηση και κάθε είδους παροχή προς συνδυασμούς και υποψηφίους από φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι οφειλέτες των οικείων περιφερειακών ενοτήτων ή δήμων πάνω από 1.000 ευρώ.
Με το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών,  που έφτασε σε περιφέρειες και δημάρχους της χώρας   υπενθυμίζεται ότι οι Ο.Τ.Α. δεν θα εκδίδουν αυτοβούλως καταστάσεις οφειλετών  και ότι  είναι απαραίτητη η υποβολή συγκεκριμένου αιτήματος για συγκεκριμένο πρόσωπο  εν όψει συγκεκριμένης κατάθεσης οικονομικής ενίσχυσης.
Με το αίτημα που θα κατατίθεται από τον συνδυασμό που πρόκειται να ενισχυθεί θα ερωτάται  ο οικείος ΟΤΑ αν ο καταθέτης είναι οφειλέτης για ποσό άνω των 1.000 ευρώ  Επισημαίνεται επίσης ότι  οι υπάλληλοι που θα διεκπεραιώνουν τα συγκεκριμένα αιτήματα  "οφείλουν να τηρούν  εχεµύθεια, ιδίως δε να µην ανακοινώνουν σε τρίτους το περιεχόµενο αυτών και ιδίως τα πρόσωπα που το αίτηµα αφορά, εκτός αν συντρέχει   εύλογο ενδιαφέρον ή ειδικό έννοµο συµφέρον ή σχετική υποχρέωση"

Δείτε εδώ  Το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών