Οδοιπορικό υγείας από την ΚΕΔΕ με πρώτο σταθμό το Καλπάκι



Οδοιπορικό Υγείας με πρώτο σταθμό το Καλπάκι ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Στέφανο Φούσα και ομάδα γιατρών.
«Ξεκινήσαμε συμβολικά το οδοιπορικό υγείας από το Καλπάκι, με στόχο να εκπαιδεύσουμε τους εργαζόμενους στις πρώτες βοήθειες και να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα ζητήματα πρόληψης της υγείας. Η προσπάθεια μας αυτή, με αρωγό τηv ΚΕΔΕ, θα επεκταθεί σε όλη της Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ),   επισκέφθηκε τον  Δήμο Πωγωνίου  με στόχο να διαπιστώσει από κοντά  τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μετακίνηση πληθυσμού από τη γείτονα χώρα και την αυξημένη εγκληματικότητα που δημιουργείται.
«Ως ΚΕΔΕ θα προκρίνουμε την περαιτέρω φύλαξη και την επιστροφή των συνοριοφυλάκων στις οργανικές θέσεις καθώς και να δημιουργηθούν συστήματα περίθαλψης και βοήθειας για να αντιμετωπιστούν μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε αδύναμη θέση» υπογράμμισε ο κ.Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη.