Δέκα μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι Διαμαρτυρία από τον Δήμο Κόνιτσας

Επιστολή διαμαρτυρίας για την εμπλοκή στη χρηματοδότηση των κοινωνικών προγραμμάτων 

«Βοήθεια στο Σπίτι» απέστειλε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κόνιτσας στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτή τονίζει πως ενώ έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την είσπραξη του ποσού που αφορά σε μισθούς, ασφάλιση και λειτουργικά έξοδα των πέντε προγραμμάτων που λειτουργούν στον Δήμο Κόνιτσας, εντούτοις από το Σεπτέμβριο του 2013 δεν έχει εισπραχτεί ούτε ένα ευρώ.
Η ΚΕΔ Κόνιτσας ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση εξόφληση των οφειλών που υπάρχουν καθώς η συνέχιση της καθυστέρησης καταδικάζει το μέλλον και των προγραμμάτων αλλά και των ανθρώπων που εργάζονται και αυτών που επωφελούνται απ' αυτά.
   
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 299/9-5-2014 επιστολής μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την Ανακοίνωση της Υποβολής Δικαιολογητικών για τη χρηματοδότηση της περιόδου Οκτώβριος 2013- Σεπτέμβριος 2014, των κοινωνικών προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι".
Ως Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κόνιτσας (ΚΕΔΚ) σας υποβάλαμε αμέσως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, χωρίς καμία καθυστέρηση, επειδή ζούμε καθημερινά την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα προγράμματα αυτά.
Η ΚΕΔΚ δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το Σεπτέμβριο του 2013 για μισθούς, ασφάλιση και λειτουργικά των 5 κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία λειτουργούν στο Δήμο μας από το 2000. Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι για 10 μήνες, ενώ η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Δήμος Κόνιτσας, με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουν, καταβάλουν με πολύ κόπο τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.
Όμως στο έγγραφο της υποβολής, που έχει αναρτηθεί από την ΕΕΤΑΑ, αναφέρεται:
"Τρόπος Πληρωμής: Α΄Δόση ύψους 70% μετά την αποστολή των Εντύπων Α1 και Α2 και Α3 και Α4 από όλους τους φορείς".
Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια εμπλοκή δεδομένου ότι υπάρχουν:

  • Δημοτικές αρχές που έχουν παραιτηθεί και δεν υπάρχουν υπεύθυνοι να υπογράψουν.
  • Κάποιοι που ολιγωρούν.
  • Με τον τρόπο αυτό καταδικάζονται όλα τα προγράμματα της χώρας και οι εργαζόμενοι σ'  αυτά.
  • Ως Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κόνιτσας (ΚΕΔΚ), διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον όρο αυτό, που παρατείνει την αγωνία των εργαζομένων.
  • Με την ελπίδα πως θα μεριμνήσετε για τους εργαζομένους, παρακαλούμε για την άρση του όρου που δημιουργεί την εμπλοκή στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων».
Η Πρόεδρος Αικ.Τσούβαλη -Τσαρούχη Αντιδήμαρχος
e-konitsa.gr