Αποφάσισε Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για την μη εφαρμογή της αξιολόγησης του 15%

Μετά από αίτηση - υπόμνημα που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Κίνηση  Δημοτικών Υπαλλήλων  (υπογράφουν τα εκλεγμένα μέλη Ν. Κρικώνης, Αθ. Ράπτη και Δημ. Αλεξίου) στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ.  Δημ. Γιωτίτσα  στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, το απόγευμα της Τετάρτης κυριάρχησε το θέμα της εφαρμογής της αξιολόγησης των υπαλλήλων  . 
 Στο υπόμνημά  προς τον Πρόεδρο του Δημοτ. Συμβουλίου Δημ. Γιωτίτσα,  η «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων» , τονίζει  μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή αυτού του νόμου θα διαλύσει της υπηρεσίες των Δήμων γιατί: «-Καθιερώνει ένα σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων, προωθώντας το μοντέλο «ο θάνατός σου η ζωή μου» όπου ο κάθε εργαζόμενος προσπαθεί να επιβιώσει ατομικά, καταργώντας κάθε έννοια συναδελφικότητας και συνεργασίας που είναι απαραίτητες για την ποιοτική και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας.
-Οι εργαζόμενοι οδηγούνται στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα ενώ από την άλλη εξευτελίζονται και απαξιώνονται. Επιπλέον η σύνδεση βαθμού επίδοσης – μισθού θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο και
τριών ταχυτήτων.
-Θίγει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα ξαναγυρνώντας μας ως κοινωνία 60 χρόνια πίσω, στα πρότυπα του μετεμφυλιακού κράτους, του αυταρχισμού, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και της αποθέωσης των πελατειακών μηχανισμών».
 Το  Δημοτικό Συμβούλιο , με τη σύμφωνη γνώμη πλειοψηφίας και μείζονος αντιπολίτευσης αποφάσισε πως η αξιολόγηση πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ, χωρίς όμως τη διάταξη του 15%, που «τριχοτομεί» το προσωπικό και το κατατάσσει σε κατηγορίες, κάτι που, όπως τονίστηκε «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», καθώς υποκρύπτει ενδεχόμενες απολύσεις.
Η αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ θα πρέπει να γίνει όπως ορίζει η ΚΕΔΕ, αποφασίστηκε κατά το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στην διάταξη του 15%, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι κατατάσσει το προσωπικό σε κατηγορίες και κρύβει ενδεχόμενες απολύσεις.