Τραγικός θάνατος συναδέλφου εργαζομένου στην καθαριότητα

Σε θανατηφόρο ατύχημα χάθηκε σήμερα ο  συνάδελφος  Σπύρος Ζαμπακίδης που για 21 χρόνια εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών. Συγκλονισμένοι από τον απροσδόκητο χαμό του είναι όλοι οι δημοτικοί υπαλληλοι  και η τοπική κοινωνία 

Το δυστύχημα έγινε, λίγο μετά τις 7 το πρωί  και λίγο  πριν το απορριμματοφόρο ολοκληρώσει το δρομολόγιο αποκομιδής  κοντά στο εργοστάσιο της Spider στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.  Το απορριμματοφόρο ήταν σταματημένο  όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρόνος, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε με δύναμη τον 49χρονο υπάλληλο του Δήμου, που εκείνη την ώρα είχε κατέβει για να κάνει την αποκομιδή Τραυματισμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και ο οδηγός του τζιπ.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη στον Δήμο μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν  είναι λίγα  τα εργατικά ατυχήματα με θύματα εργαζόμενους στην καθαριότητα, γεγονός που δείχνει τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.      Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν με καύσωνα, με κρύο, με βροχή, με χιόνια εκτεθειμένοι τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στους οδικούς κινδύνους   με πενιχρά μέσα και  χαμηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα είναι εκτεθειμένοι σε πλήθος επικίνδυνων φυσικών , βιολογικών και χημικών παραγόντων που κλονίζουν την υγεία τους .  Παρά το μειωμένο προσωπικό  προσπαθούν να ανταπεξέλθουν  με εντατικούς ρυθμούς  στο καθήκον τους  ενώ καθημερινά αγωνιούν για το δικαίωμα τους στην σταθερή εργασία,για νέες μειώσεις  μισθών και για τις αξιολογήσεις  που μπορεί να οδηγήσουν σε  περικοπές ή απολύσεις .